Á.SZ.F.

<!-- x-tinymce/html -->

Általános Szerződési Feltételek (letöltés)

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Trade Connections Service Kft. (székhelye: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9.; cégjegyzékszám: 01-09-394319 ; adószám: 27549728-2-43; elérhetőségek (tradeconectionskft@gmail.com, 0670-207-9006); továbbiakban: Szolgáltató) és a Trade Connections Service Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely az extradigital.hu weboldalakon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Online áruház) keresztül  történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre.

A Trade Connections Service Kft. Online áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (”Ektv.”) szabályozza, azzal, hogy a jelen ÁSZF-ben mellőzésre kerülnek az Ektv. 5.§ (2) és a 6.§ (1)-(2) bekezdéseiben foglaltak.

1.2. A Trade Connections Service Kft. online áruházban történő vásárlás elektronikus úton vagy telefonon leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon. Faxon, levélben leadott rendeléseket a webáruház nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos további tájékoztatásokat a Szolgáltató kizárólag elektronikus úton, e-mailben küldi el a fogyasztók részére.

1.3. A Trade Connections Service Kft. online áruház szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a weboldalon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, illetve (regisztrálás nélküli vásárlás esetén) pontosan megadja a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. A rendelés sikerességéről minden esetben visszaigazoló e-mailt küldünk. Amennyiben a visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 2 munkanapon belül a fogyasztó részére nem érkezik meg, akkor a webáruház ajánlati kötöttsége, illetve a megrendelő bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik. A webáruház fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a fogyasztó adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket elutasítsa.

1.4. A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a teljesítésig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek közötti szerződés az áru megvásárlása során jön létre. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés, írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi.

1.5. Az elérhetőséget elsősorban az 1.6 pontban megadott e-mail címen biztosítjuk. Üzemzavar esetén lehetőség van a megadott telefonszámon is felvenni a kapcsolatot az ott megadott időszakban.

 

1.6. Ügyfélszolgálat: Trade Connections Service Kft., 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9. 
Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: előre egyeztetett időpontban a következő időintervallumban:
Hétfő - péntek: 9:00-17:00
Szombat, vasárnap: zárva
Telefon: 0670-207-9006 (munkanapokon 9-17 óra között)
Internet cím: extradigital.hu (tárhelyszolgáltató: MikroVPS., 9700 Szombathely, 11-es Huszár út 106. Elérhetőség: info@mikrovps.hu)

E-mail: extradigitalshop@gmail.com  
Üzemeltető: Trade Connections Service Kft.
Számlavezető bank neve: Raiffeisen Bank
Bankszámlaszám (HUF): 120107210179939700200001 
IBAN: HU77120107210179939700200001
SWIFT (BIC): UBRTHUHB 

2. Megrendelés

2.1. A vásárolt áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról, illetve a termékhez mellékelt használati utasításból lehet részletesen megismerni. A Trade Connections Service Kft. megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A weboldalon lévő fotók az esetek döntő többségében az adott termék élethű illusztrációja, viszont előfordulhat, hogy a termékek a valóságban eltérhetnek. A termékleírások nem minősülnek részletes terméktájékoztatónak, a megrendelt termék kézhezvételét követően és a felhasználás előtt, a Vevő köteles gondosan áttanulmányozni a csomagolásban található tájékoztatót, használati utasítást! Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére. Az általunk forgalmazott termékek – ahol ezt a jogszabályok előírják – használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal – mielőtt az árut használatba veszi – jelezze vevőszolgálatunknál, pótoljuk.  Amennyiben a Webáruházban található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, melynek adatait, elérhetőségét az 1.5 pontban találja.

2.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét, ezt rendszerünk pontosan kiszámítja a rendelési folyamat végén, még a rendelés megerősítése előtt.

2.3. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Web áruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

2.4. A megrendelést a Szolgáltató weboldalán keresztül csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

2.5. Az Ügyfél a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen Általános Szerződési Feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

2.6. Szolgáltató az Ügyfél vételi ajánlatának (megrendelésének) megérkezését követően köteles az Ügyfél részére a vásárlást elektronikus úton (e-mailben) visszaigazolni. Amennyiben e visszaigazolás az ajánlat elküldésétől számított 48 órán belül Ügyfél részére nem érkezik meg, akkor a Szolgáltató ajánlati kötöttsége, illetve az Ügyfél bárminemű kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik.

2.7 Amennyiben a rendelés átvételét a fogyasztó megtagadja, a Trade Connections Service Kft. fenntartja a jogot, hogy a fogyasztó regisztrációját megszüntesse, valamint esetlegesen közben leadott rendeléseit érvénytelenítse.

3. Szállítási és fizetési feltételek

3.1. A Szolgáltató a megrendelt árut házhoz szállítja a „Szállítás” és "A vásárlás folyamata" menüpontokban leírt díjak és módok szerint, saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó cég igénybevételével.  A fuvardíjat az Ügyfél viseli oly módon, hogy a fuvardíj a számlán feltüntetésre kerül. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a házhoz szállítás díja szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján, még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

Nagyméretű eszközök kiszállítása értékhatártól függetlenül minden esetben külön díjszabás szerint kerül elszámolásra!

3.2 A fizetés a helyszínen készpénzben vagy átutalással történhet.

3.3. A kiszállítási idő nem konkrét időpontot, csak közelítő szállítási intervallumot jelöl meg. Meghatározott órára történő kiszállítást a Szolgáltatónak nem áll módjában vállalni.

3.3. Az Ügyfél termékmegrendelés esetén a kiszállítás időpontjában ellenőrizze a csomag sértetlenségét és csak hiánytalan teljesítés esetén írja alá az átvételi elismervényt. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációt a Szolgáltatónak nem áll módjában elfogadni. A kiszállítással és a megrendelési tételekkel kapcsolatos kifogásokat, kérjük még a szállítmányozó jelenlétében, jegyzőkönyv felvételével dokumentáljon.

3.4. A Weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti.

4. Elállás joga, módja, következményei

4.1. Amennyiben Ügyfél a termék házhoz szállítása után kíván a vásárlástól elállni, azt az áru átvételét követő 15 munkanapon belül, indoklás nélkül megteheti. Ennek módjáról a Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezik. Az Ügyfél az elállás jogát az áru átvételének napjától gyakorolhatja. Az elállási jog gyakorlása semmilyen többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról azonban az Ügyfélnek kell gondoskodnia. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot 8 munkanapon belül elküldeni, egyúttal gondoskodnia kell a termék mihamarabbi visszajuttatásáról.  Abban az esetben, ha a terméket nem az átvételkor kapott minőségében (sérült, megrongálódott, stb.) juttatja vissza a vásárló, a Szolgáltató nem köteles kicserélni vagy visszavásárolni azt a korábban vásárolt áron, ellenben a Szolgáltató adhat egyéni árajánlatot a sérült termékre.

A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik!

Ügyfél kérésére Szolgáltató készséggel gondoskodik a visszaszállítás bonyolításáról, erre vonatkozó igényeket Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja. A visszaszállítás költségeivel kapcsolatosan az általános futárszolgálat díjai az irányadóak.

4.2. A Trade Connections Service Kft. postai csomagokat is fogad.

Amennyiben a visszaküldött csomag megfelel a fenti feltételeknek, a Trade Connections Service Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követő 30 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

5. Garancia, szavatosság

5.1. A fogyasztó köteles a terméket rendeltetésszerűen használni, és mindent elkövetni az esetlegesen fellépő veszélyhelyzetek vagy károk elkerülésére, illetve azok elhárítására és a károk minimalizálására.

5.2. A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók. A 72 órás cseregaranciával élhet a vásárló, ha a rendeltetésszerű használatot a meghibásodás akadályozza. A kereskedőnek jogában áll a vásárolt termékkel kapcsolatos jelzett hibát felülvizsgáltatni a szakszervizzel, és abban az esetben, ha a hiba a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza, a javítási költség a vevőt terheli.

6. Egyebek

6.1. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

6.2. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfelet terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

6.3. A Szolgáltató az Ügyfél által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a megrendelés teljesítése és az esetlegesen létrejövő szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Szolgáltató az Ügyfél adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Szolgáltató az Ügyfél adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

6.4. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

6.5. A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseiket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.

 

Online vitarendezési kapcsolattartó pont:
Budapesti Békéltető Testület
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86
Telefon: 06 (1) 488 21 31

A weboldal bérbeadója:

Onlinex Solutions Kft.
5600 Békéscsaba, Békéscsaba, Andrássy út 7. 2. em 7.
Adószám: 26701581-1-04
Cégjegyzékszám: 04-09-014868

Tárhelyszolgáltató:
Onlinex Solutions Kft., contact@superwebaruhaz.hu

Az Európai Unió békéltető honlapja elérhető itt.